yeahh, puas hati aku~
selamat jugak laksanakan misi hari ini. hoho. disebabkan aku rasa sangat-sangat malas nak menghadap buku anatomy dan histology pada malam ini, maka dengan sangat-sangat rajin dan suka hatinye aku ingin mempersembahkan kepada kamu-kamu diluar sana:
PROJEK JOM MAKAN: CHICKEN CHOP!
*konfem menjadi! hehe!*
potong bahagian dada ayam hingga hampir lumat tapi pastikan jangan lumat sangat, ok.
hancurkan biskut sebanyak mana yang anda rasa perlu dan campurkan dengan tepung gandum. jangan lupa taburkan jugak lada putih dan sedikit garam ye!
gaulkan ayam tersebut dengan sos perisa megi *export khas dari malaysia neyh! haha~*
campurkan ayam patty tersebut ke dalam mixture biskut kering dan tepung gandum tadi. biar sama rata ye!
panaskan 2 kuali skaligus ye. 1 kuali tanpa minyak dan 1 kuali lagi dengan minyak.
letakkan ayam patty tu dalam kuali yang takde minyak. ni untuk lebih melekatkan campuran biskut dan tepung tadi pada ayam patty tu serta supaya lebih rangup. nyumnyum!
angkat ayam patty tu bila da rasa-rasa masak *ada chef itu marah aq cakap rangup tapi kau tunggu gak dy ranggup kan?? =)*
just for fun, kiteorang buat aje bentuk bulat-bulat. now da jadi chickenchopball! haha
bahan-bahan untuk membuat coleslaw. basuh kesemua bahan-bahan neh kemudian korang hiris dia sampai jadi kecik dan chumel.
campurkan aje dengan miyonis, sedikit garam dan gula. SIAP! letakkan dalam peti kalau mau dy dimakan sejuk.
bahan-bahan untuk membuat coleslaw. basuh kesemua bahan-bahan neh kemudian korang hiris dia sampai jadi kecik dan chumel.
campurkan aje dengan miyonis, sedikit garam dan gula. SIAP! letakkan dalam peti kalau mau dy dimakan sejuk.
oren sebagai desert. hohow~
ni gambar cara-cara membuat sos ciken chop. mintak maap tak sempat nak snap gambar tentang procedure dy sebab tukang snap nye (aq) yang buat sos ini. huehue~
okeh. complete set luncheon kami. mewah, teristimewa and well-balanced, kan? hehe~
okeh. complete set luncheon kami. mewah, teristimewa and well-balanced, kan? hehe~
nota kaki: sekian aje dari aku. nanti kalau ade di antara kami yang terasa terlebih rajin di dapur tapi sebenarnye malas untuk setady, banyak lagi la misi-misi mulia lain yang akan kami laksanakan. nantikannnn~!
nota kaki 2: cuba jangan tak cuba ye! kalau kami yang terkial-kial memasak di dapur pun boleh buat, apatah lagi anda? hehe!
nota kaki 2: cuba jangan tak cuba ye! kalau kami yang terkial-kial memasak di dapur pun boleh buat, apatah lagi anda? hehe!
2 blue love received:
oi. salah tu. bukan angkat ayam bila agak2 dah rangup. tapi bila ayam dah masak la cik kak. hee~
ye x ye gk ea. tenkiu2, nnt aq betolkan ye, chef. hehe.
Post a Comment